Ploieşti

Liceul UCECOM SPIRU HARET din Ploiești

Str. Toma Ionescu nr. 27, jud. Prahova, cod poştal 100170, cod fiscal 3197072
tel.: 0244/525902
fax: 0244/523381

e-mail: office@liceulucecom.ro
www.liceulucecom.ro

Director – Prof. Colotelo Cristina
Contabil şef – Stan Claudia
Secretar şef – Ciociu Rela

Imagine din Liceul UCECOM SPIRU HARET din Ploiești

Instituția școlară a cooperației meșteșugărești din Ploiești a luat ființă în anul 1957.

Unitatea s-a transformat în Grup Şcolar Profesional în 1991, pentru ca, din anul de studiu 1995/1996, să poarte denumirea de Liceul UCECOM de Arte și Meserii “Spiru Haret” al cooperației meșteșugărești.

Imagine din Liceul UCECOM SPIRU HARET din Ploiești

Această școală și-a câștigat un renume deosebit prin calitatea formării de meseriași în calificările specifice domenilor auto (laboratorul de specialitate este dotat de firma Ford), al alimentației, dar și al celui care asigură înfrumusețarea chipului uman.

Imagine din Liceul UCECOM SPIRU HARET din Ploiești

Instituția organizează, prin formele de școlarizare școala de arte și meserii, ca și prin învățământul liceal, filiera tehnologică, un proces de învățământ complex, folosind echipamente didactice și de specialitate moderne. Liceul UCECOM SPIRU HARET dispune, așadar, de săli de clasă adecvate, de cabinete de informatică, de ateliere de instruire practică, precum și de o bibliotecă corespunzător dotată cu fond de carte, ca și de un teren de sport.

Imagine din Liceul UCECOM SPIRU HARET din Ploiești

Experiența cadrelor didactice asigură, la rândul său, calitatea superioară a pregătirii atât a elevilor, cât și a cursanților adulți, interesați de o calificare sau de o recalificare care să fie solicitată pe piața muncii.

În prezent, alături de viitorii mecanici auto, școala pregătește și pe cei ce doresc să ajungă ospătari (chelneri) vânzători în unități de alimentație, bucătari, tehnicieni în turism, tehnicieni în activități economice, tehnicieni în gastronomie, după cum asigură și locuri pentru calificările frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist.

Imagine din Liceul UCECOM SPIRU HARET din PloieștiImagine din Liceul UCECOM SPIRU HARET din Ploiești

Dacă se oferă locuri pentru adolescenții care se înscriu în clasa a IX-a la SAM, curs de zi, alții pot urma și clasa a XI-a, curs de zi. Unii candidați au șansa să se orienteze pentru învățământul liceal, fie clasa a IX-a, fie a XI-a, tot cursuri de zi.

Imagine din Liceul UCECOM SPIRU HARET din Ploiești

Au crescut solicitările mai ales din partea tinerilor domiciliați în localități prahovene situate la o oarecare distanță de Ploiești, unii făcând naveta zilnic, în timp ce alții sunt cazați la internatul școlii.

Imagine din Liceul UCECOM SPIRU HARET din Ploiești